Kinderen Krijgen nu nog meer vergleiding van de televisie! is dit erg?

De revolutionaire uitvinding die televisie heet, heeft een nieuw debat ontketend over de vraag hoeveel televisie toelaatbaar is voor kinderen, met als argument dat het de creativiteit van een kind wegneemt.

De meningen zijn verdeeld: sommige deskundigen pleiten voor geen televisie voor kinderen en anderen adviseren een gematigd gebruik. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat kinderen onder de 2 jaar geen tv kijken en dat kinderen ouder dan 2 jaar niet meer dan 1 tot 2 uur per dag naar kwaliteitsprogramma’s kijken.

Wat kunnen kwaliteits programma’s bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kinderen?

De eerste twee levensjaren van een kind zijn absoluut kritiek voor de ontwikkeling en televisie kan een belemmering vormen voor verkenning, spel en interactie. Te veel televisie kan leiden tot overgewicht op jonge leeftijd en het couch potato-syndroom kan al vroeg in het leven beginnen.

De idiote doos faalt nooit om kinderen te boeien, af te leiden en te vermaken, vooral in moeilijke omstandigheden zoals babyvoeding, maar ook om kinderen bezig te houden. Het is overduidelijk dat dit een verkeerde aanpak is. Laten we eerlijk zijn; televisie heeft een beperkte educatieve waarde, want kinderen zullen niet echt verkiezen te kijken naar wat er gebeurt op History Channel of naar de nieuwste programma op V8.

Te veel is nooit goed, maar het kan wel beter

Hoewel het dus duidelijk is dat te veel televisie kijken – de creativiteit van een kind verzwakt. Het komt erop neer dat ouders een paar regels opstellen.

Dus als ouders kunnen we:

  1. Wees selectief in wat u uw kind op de televisie wilt laten zien. Kies de juiste type zoals de oled55cx6la en kanalen en programma’s die passen bij de leeftijd van uw kind.
  2. Leer uw kind positieve gewoonten aan, zoals lezen en interactie met anderen. Lees samen met uw kind en ontwikkel de leesgewoonte al op jonge leeftijd. Boeken zijn altijd beter dan visuele media!
  3. Moedig kinderen aan om met speelgoed te spelen. LEGO’s en andere bouwblokken zijn een geweldige manier om de verbeelding en creativiteit van uw kind aan te wakkeren. Speelgoed is essentieel voor de vroege ontwikkeling en groei van kinderen. Ze helpen bepaalde belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Maak tijd om met uw kinderen te spelen.
  4. Zorg dat uw kinderen geïnteresseerd raken in buitenactiviteiten. Breng uw weekenden door met kinderen in de tuin te spelen of ga kamperen. Dit houdt uw kinderen bezig en maakt ze lichamelijk sterk.
  5. Beperk uw kijktijd. Tijd doorbrengen met je kinderen is zoveel leuker dan naar de alle gewelddadigere series kijken. Vindt u ook niet?
  6. Tot slot: denk eraan dat televisie niet helemaal verboden moet worden. Het is goed als het met mate wordt bekeken. Het www.ny400.nl helpt kinderen en ouders mee om te leren over de natuur, kunst, sport, actualiteiten en wetenschap. Toezicht op de inhoud van televisie, hoe moeilijk ook, is essentieel.